Seiring Irama Sepatah Kata

Monday, 21 May 2012


Ganas+keras+jahat+kasar..sekeras2 hati,seganas2 pbuatan,sjahat2 kelakuan,sekasar2 manusia ini ada kelembutannya,egonya di gelanggang lenyap berdepan ulamak...SubhannAllah...
mr. UNDERTAKER..knal?a..dulunya rockers,kininya dakwah...Ustaz Radzi (ex-mellissa)   

dulunya bekas vokalis kumpulan rock2 cintan,kumpulan E.Y.E. ,kini dakwah d utamakan..

bekas vokalis kumpulan wings..mel ni..sapa xkenal rugi..hahhahaha..
 ni semua pun kenal kan?..ustaz akhil hayy ni..search youtube pelontar lagu ''dugaan' dari  kumpulan riyadh...ni OTAI ni...MAT ROCK sejati..tapi ambi agama dalam hidup insya'Allah ada kejayaan..

ni dangdut man..hahhaha..astagfirullah...ni iwan syahman..


dulu nya hidup bergelumang hiburan,hidup dengan dengan segala keduniaan,pencipta lirik,namun keluar dari semua ke popularaan yg di miliki...gitar utama kumpulan KAMIKAZE..rock juga ni..tapi guna muzik utk dakwah skrg ni..

ni sapa xkenal memang rugi..ALI SETAN org panggil..
search la sendiri d google...zaf ve _ azan ruffedge_pot innuendo..
hijrah ....

pengajaran

Seburuk2 manusia,jika dia terpilih mendapat hidayah nescaya dia akan berubah,janji Allah..jika manusia ambil agama dalam hidup kejayaan untuknya akhirat kelak..
walaupun dulunya jahil,tapi itu bukan pengakhiran seseorang..Allah s.w.t. telah tetapkan kita dalam landasan masing2,dan manusia mengawal setiap gerak2 dalam gerabak..
jika dulu kita jahat,paksa diri keluar dari kejahatan itu,jangan tunggu hidayah sampai..b'lalat pun kita tunggu kalau tiada,xda guna..sebab hidayah kalau tak diberi perlu dicari..
Biarlah kita hidup mencari keredhaan Allah hs.w.t. , sebelum itu kita kena redha dengan segala ketentuannya,terima apa sahaja,dan tolong agama Allah..insya'Allah ada kejayaan bersama mu..

jadilah seperti SAHABAT NABI s.a.w. ,mereka telah dijanjikan syurga sejak di dunia lagi,tapi tetap menyampai2kan kebenaran..padahal semua tahu,SAHABAT NABI itu dulunya berasal daripada JAHILIYYAH..
mereka Redha kepada ALLAH s.w.t. ,lalu ALLAH s.w.t. pun redha kepada mereka...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...